Mikä on aktiivisuusmittareiden suurin ongelma? Yksikään niistä ei mittaa istumista, vaikka istumme yli 10 tuntia päivässä. Istumisen haitat voi kuitenkin mitata ja poistaa helposti.
Varman työkykyjohtaja Pauli Formalle työkyvyn edistäminen arjessa on, no, työ ja intohimo. Keskeinen haaste ovat pitkät kokoukset ja kiire työssä. Usein istumisaika nousee korkeisiin lukemiin kuin huomaamatta.
Pauli testasi Fibion-analyysiä, koska hän halusi ymmärtää paremmin kuinka haitallista istuminen hänelle on. Lisäksi Pauli halusi ymmärtää, miten hän voisi muuttaa arkipäiviään istumisen haittojen välttämiseksi.
Fibion-testi oli todella mielenkiintoinen ja silmiä avaava!
Kuinka paljon Pauli sitten istui? Huolimatta pitkistä työpäivistä ja kiireestä, Paulille istumista kertyi alle 8 tuntia päivässä. Tämä on kova tulos toimistotyötä tekevälle henkilölle, sillä keskimäärin suomalaisten istumisaika nousee yli 10 tuntiin. Paulin istumisajasta puolet kuitenkin kertyi pitkistä, yli puolen tunnin istumisjaksoista. Erityisen paljon pitkää istumista kertyi aamu- ja iltapäivällä, istuessa junassa työmatkoilla.
Istumisen vastapainoksi Paulille kertyi reipasta liikuntaa yli tunti päivässä. Fibionin aktiivisuustasapainoraportin perusteella Paulin liikunta riitti poistamaan istumisen haitallisuuden. Paulin henkilökohtainen suositus oli vähentää istumista tunti päivässä – näin hän pääsisi terveyspisteissä erinomaiselle tasolle. Vaihtoehtoinen Fibion-raportin antama suositus erinomaisiin terveyspisteisiin pääsemiseksi oli lisätä reipasta liikuntaa. Mittausjaksolle ei osunut Paulin tekemiä kovia treenejä, joten kokonaisuutena Paulin arki on terveellistä eikä hänen tarvitse huolestua istumisen haitallisuudesta.
Pauli kiitteli Fibionia: ”Fibion-testi oli todella mielenkiintoinen ja silmiä avaava. Raportti paljastaa lahjomattomasti toimistotyöläisen jämähtämisen paikalleen kokousten ajaksi. Fibion sopii yksittäiselle työntekijälle, joka haluaa tarkastella omaa tilannettaan. Laite ja palvelu sopii myös hyvin apuvälineeksi, jos yritys haluaa pysähtyä tarkastelemaan omaa kulttuuriaan kokouskäytäntöjen suhteen.”
Lue Paulin omasta blogista kattavampi arvostelu: https://www.pauliforma.fi/rantaradanvarrelta/fibion/
Tarjoamme Fibion-testimittausta ilmaiseksi yrityksen päättäville tahoille tai hyvinvoinnista vastaaville henkilöille. Kysy mahdollisuutta testimittausta lähettämällä minulle viestiä LinkedInissä tai sähköpostilla olli.tikkanen@fibion.com. Tarjoamme mittauksen lisäksi työyhteisölle vaikuttavaa Fibion Active Office -ohjelmaa työkulttuurin muuttamiseksi arkiaktiivisuutta tukevaksi. Mittauksesta ja ohjelmasta löydät lisätietoa myös sivuiltamme www.fibion.fi.