#W1B: LitT Arto Pesola – Parempi työkyky istumis- ja aktiivisuustottumuksia muokkaamalla

Jakson kuvaus:
Osa 2/2: Parempi työkyky istumis- ja aktiivisuustottumuksia muokkaamalla (audio webinaaritallenteesta)

[Webinaaritallenteen pääset katsomaan täältä: https://fibion.fi/tietopankki]

Istumisen terveyshaitat ovat puhuttaneet viime vuosina, mutta kaiken pelottelun lomassa saattaa kuitenkin jäädä epäselväksi, minkälainen potentiaali istumisen vähentämisellä on työyhteisön tuottavuuden, hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

Istumisen vähentämisestä kannattaa olla kiinnostunut, koska sillä on selkeä ja todennettu tieteellinen yhteys parempaan ja tuottavampaan elämään. Todennettuja tuloksia mm:

Koettu energisyys kasvaa 33%

Ryhmän vireystila kasvaa 102%

Ideoiden jakaminen lisääntyy 12%

Säädettävien työpisteiden käyttö lisääntyy 50%

Näläntunne laskee 28%

Webinaarista opit, kuinka teidänkin työyhteisönne voi parantaa tuottavuutta ja hyvinvointia pienillä ja helpoilla muutoksilla istumis- ja aktiivisuustapoihin.

LitT Arto Pesola

Arto Pesola on tehnyt tutkimusta istumisen vähentämisen terveyshyötyjen parissa. Hänen väitöskirjansa päälöydös oli, että jo puolen tunnin istumisen vähentäminen päivässä ennaltaehkäisee painon nousua vuoden aikana.

Arton kaksi kirjaa, Luomuliikunnan vallankumous (Fitra 2013) ja Luomuliikunnan työkirja (Fitra 2015) saivat laajaa huomiota ja ne on käännetty kansainväliseen levitykseen. Arto toimi myös asiantuntijajäsenenä Sosiaali- ja Terveysministeriön työryhmässä, joka laati Suomeen istumissuositukset ensimmäisten maiden joukossa maailmassa.

Tällä hetkellä Arto toimii yrittäjänä Fibion Oy:ssä, sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa tutkimuslaboratorio Active Life Labin tutkimuspäällikkönä.

Seuraa podcastia Twitterissä ja pysy ajan tasalla episodeista ja uutisista: https://twitter.com/PAR_FI

Physical Activity Researcher Podcast englanniksi. Löydät podcastimme kaikista podcast applikaatioista ja sivulta: https://paresearcher.podbean.com/

Kiinnostunut Fibion Työhyvinvointiwebinaareista? Kaikki webinaarit saatavilla pian osoitteessa https://fibion.fi/tietopankki

Haluaisitko parempaan kuntoon helposti arjen piilotetulla potentiaalilla? https://fibion.me/fi/

Oletko hyvinvoinnin tai liikunnan ammattilainen? Tsekkaa palvelumme ammattilaisille: https://fibion.pro/

Oletko tutkija? Tsekkaa Fibionin tutkimustuote https://fibion.com/research/ ja vallankumouksellinen uutuus osoitteessa: https://sens.fibion.com/

Lisätietoa podcast juontajista ja heidän taustoistaan:

https://www.linkedin.com/in/theactivitydoctor/

https://www.linkedin.com/in/noora-ronkainen/

Episodien nimeäminen

#E1A – Episodi 1, A=ensimmäinen osa, B=toinen osa, C=kolmas osa…

#ML1A – Merkityksellinen Liikunta 1

#W1A – Webinaaritallenne 1

#B1A – Bonus-episodi 1