Ei vähempää kuin

maailman parhaan

tutkimusnäytön hyödyntämistä arkiaktiivisuus- ja istumistottumuksien parantamisessa.

Fibionin tarina

Fibion on Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta lähtöisin oleva liikuntabiologian spin-off yritys. Yrityksen perustajat Arto Pesola (LitT) ja Olli Tikkanen (LitT) ovat viimeistelleet väitöskirjansa istumisen ja arkiaktiivisuuden terveysvaikutuksista. Fibionin tuotteet ja palvelut perustuvat heidän väitöstutkimuksissaan läpikäymiin satoihin tieteellisiin julkaisuihin, lukuisiin kokeisiin ja ennennäkemättömään tuotekehitykseen. Koehenkilöiden kiinnostuksen ja hyvän palauteen siivittäminä, vuonna 2014 perustettu Fibion tuo tieteen tutkimuslöydökset kaikkien saataville. Lyhyessä ajassa Fibion onkin vakiinnuttanut asemansa liikunta- ja terveysalan ammattilaisten luottamana työkaluna ja tutkimuskäytössä ympäri maailman.

Fibion mittaus

Fibion istumis- ja arkiaktiivisuusanalyysi

Fibion-analyysi perustuu tarkkaan kiihtyvyysanturi- ja asennontunnistusteknologiaan, sekä tieteelliseen tutkimustietoon istumisen haitallisuudesta suhteessa liikkumisen terveyshyötyihin. Viikonmittainen tarkka Fibion-analyysi kertoo arkiaktiivisuudestasi enemmän kuin summittaisten kuluttajarannekkeiden pitkäaikainen käyttö, kts. lisätietoja (englanniksi).

Fibion tunnistaa arjessa tapahtuvat eri pituiset istumisjaksot, seisomisen, kevyen ja reippaan kävelyn, pyöräilyn sekä reippaan liikkumisen. Fibion mittaa ja analysoi eri aktiivisuustyyppien energiankulutuksen ja terveysvaikutukset taustatietojesi perusteella. Esimerkiksi, Fibion kertoo seisomatyöpöydän tai työpaikkapyöräilyn vaikutuksen arkiliikunnassasi, toisin kuin ranteessa pidettävät laitteet. Tuloksena on kattava ja ymmärrettävä Fibion-raportti, joka kertoo istutko ja liikutko suositusten mukaisesti, ja ovatko arjen istuminen ja liikkuminen tasapainossa terveyshyötyjen kannalta.

Mittauksen kulku

Saat pienen mittalaitteen postitse. Pidä mittaria housujesi etutaskussa seitsemän päivän ajan hereilläoloaikanasi pois lukien suihku, sauna, vesiliikunta ja kontaktiurheilu. Jos sinulla ei ole housuntaskua, käytä mukana tulevaa reisipantaa. Jos et pysty pitämään laitetta taskussasi suositeltua ja kattavinta seitsemää päivää, pidä sitä ainakin vähintään kolme päivää, joista analyysi voidaan vielä tehdä.

Palauta mittari viikon jälkeen palautuskuoressa. Mittarin saavuttua Fibionin asiantuntijoille, saat parin päivän sisällä sähköpostitse linkin henkilökohtaiseen raporttiin, jota voit selata verkkoselaimessa. Fibion-raportissa näet suositukset arkiaktiivisuustottumustesi muuttamiseksi ja voit asettaa itsellesi istumis- ja liikkumistavoitteet

Mittauksen hyödyt

  • Näe istutko ja liikutko nykyisten suositusten mukaisesti
  • Näe ovatko liikuntasi ja istumisesi tasapainossa painonhallinnan ja terveyshyötyjen kannalta
  • Opi kuinka pienikin määrä liikuntaa riittää vähentämään istumisesi haitallisuutta
  • Löydä haitalliset ja hyödylliset arkiaktiivisuusrutiinisi
  • Näe mitkä aktiivisuutesi kuluttavat eniten energiaa
  • Valitse itsellesi sopivat tavoitteet terveellisiin arkiaktiivisuusrutiineihin ja näe heti niiden laskennalliset terveysvaikutukset

Ota yhteyttä

Yhteistyössä

Teemme yhteistyötä maailman johtavien asiantuntijoiden kanssa ympäri maailmaa eri tutkimusinstituuteissa.

Few words from our international client

I was very impressed with the reliability of the Fibion and the accurate measures it produced.

As an Exercise Physiologist specialising in Inactivity I am always on the lookout for different, reliable and compact instruments to collect valid and interesting data.  I recently purchased a Fibion to collect data on sitting time and to measure time at different MET levels. I was very impressed with the reliability of the Fibion and the accurate measures it produced.
Paul Batman
The Inactivity Specialist