Helsingin kaupungin liikkumishaaste – toivottavasti päästään mukaan!

Helsingin kaupungin käynnistämä liikkumisohjelma, ”Helsinki Liikkuu”, järjesti loppukesästä tarjouskilpailun Helsingin kaupungin työntekijöiden liikuttamiseksi innovatiivisilla ideoilla. Haasteen sivuilla todetaan, että Helsingin kaupunki pitää liikkumisen edistämistä tärkeänä: kaupunkistrategiaan kirjatun kärkihankkeen liikkumisohjelman päämäärä onkin, että liikkuminen kaupungissa olisi luonteva ja helppo arjen valinta.

Haasteen tavoitteena on lisätä kaupungin henkilöstön arkiaktiivisuutta ja vapaa-ajan liikkumista sekä vähentää istumista. Haasteeseen haettiin ideoita ja yrityksiä kehittämään innovatiivisia liikkumisen tapoja yhdessä asiantuntijoiden ja kohderyhmän kanssa.

Kun näimme tämän haastekutsun, ajattelimme heti että tämä sopii Fibionille kuin nakutettu! Laadimme ohjeiden mukaisen noin viisisivuisen hakemuksen ja lisäsimme liitteeksi tietosuojaselosteen (jonka vaatimukset Helsingin kaupungilla ovat tarkat) sekä Fibion Active Office -ohjelman prosessikaavion.

Parin viikon päästä saimme sähköpostiin iloisi uutisia: meidät oli valittu finaaliin! Raati oli valinnut ideamme siis kymmenen parhaan joukkoon yhteensä 43 ideasta joukosta.

Parhaat ideat pääsivät pitchaamaan ratkaisuansa tarkemmin valintaraadille livetilaisuuteen Helsinkiin. Aikaa jokaiselle idealle oli 30 minuuttia, jonka jokainen hakija sai käyttää haluamallaan tavalla

Viilasimme pitchausta koko tiimin voimin ja kävimme valintakriteereitä läpi suurennuslasin kanssa. Näitä olivat:

Ratkaisun laatu (50%)

  • Esitetyn ratkaisun vastaavuus haasteen tavoitteisiin
  • Ratkaisun innovatiivisuus ja sisältää esimerkiksi uudenlaisia teknologisia ratkaisuja
  • Käyttäjälähtöisyys ja kontekstiin sopivuus
  • Vaikuttavuus ja käytettävyys

Liiketoiminta (50%)

  • Yrityksen ja tiimin sitoutuminen ja motivaatio kehittämiseen
  • Skaalautuvuus: Onko ratkaisulla laajempaa liiketoimintapotentiaalia? Mitä suunnitelmissa kokeilun jälkeen? Miten nopea kokeilu hyödyttää yrityksen liiketoimintaa ja skaalautuvuutta?
  • Toteuttavan tiimin kyvykkyys

Päätimme kertoa pitchauksessa tiimimme vahvuuksista: kova tutkimus- ja tuotekehitystausta, sekä innostuksesta ja sisäisestä palosta istumisen vähentämistä kohtaan. Tärkeässä roolissa oli myös ohjelman esittely. Kerroimme, miten Fibion Active Office -ohjelma räätälöidään jokaiselle työyhteisölle heidän tarpeidensa sekä aktiivisuuskäyttäytymisensä pohjalta. Mitattavuus on myös tärkeä vahvuus: Fibion Active Office -ohjelman vaikuttavuuden todentaminen on rakennettu sisälle ohjelmaan, mikä auttaa ohjelman kehittämisessä.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tuloksia, pidetään peukut pystyssä ja sormet ristissä!